Dagslysberegning?
Kontakt os

Dagslysberegning

Vi kan hjælpe dig med dagslysberegninger på alle typer byggerier. Inden for de seneste år har man indført nye lovmæssige krav om dagslysberegning. Det betyder, at man i forbindelse med alle nybyggerier, tilbygninger og ombygninger skal have udført en dagslysberegning, så man er sikker på, at man lever op til reglerne.

Byg Med Design kan hjælpe dig med dine dagslysberegninger, uanset om vi udfører din byggeopgave, eller om du har brug for vores assistance på et andet projekt, vi ikke i forvejen er tilknyttet.

Hos Byg Med Design har vi nemlig kompetencerne til at lave de nødvendige beregninger og bruge de nødvendige beregningsprogrammer, når man skal bestemme dagslysniveauet i en bygning til private eller erhverv. Når man skal lave dagslysberegninger skal man have kendskab til reglement, retningslinjer og beregningsmodeller, og det har vi hos Byg Med Design.
Hvorfor har man regler om dagslysberegning?

Formålet med reglerne om dagslysberegning er, at man ved alle former for byggerier skal sikre sig, at der er tilstrækkeligt med dagslys, og at dagslyset bruges bedst muligt som naturlig lyskilde. Reglerne gælder både, når du bygger nyt, når du laver tilbygninger, eller når du laver renoveringer.

Når man stiller krav til en bygnings dagslys, hænger det sammen med, at man vil udnytte de sundhedsmæssige aspekter af dagslyset. Dagslys har nemlig både betydning for vores psykiske tilstand, vores døgnrytme og vores generelle trivsel. Med dagslysberegning vil man sikre sig, at brugere af en bygning har tilstrækkeligt udsyn, og at bygningen forsynes med tilstrækkeligt dagslys til, at man kan trives i bygningen.

Foruden de sundhedsmæssige aspekter spiller mængden af dagslys også en vigtig rolle, når det kommer til energiforbrug, og man har altså også haft øje for klima og miljø, da man lavede lovgivningen. Jo mindre vi behøver kunstige lyskilder i en bygning, jo mindre energi vil vi forbruge. Derfor er det selvfølgelig til fordel for klimaet, men også for din elregning, at man får udnyttet naturlige lyskilder bedst muligt.
Hvad betyder reglerne om dagslysberegning for mine byggeplaner?

Reglerne betyder, at man i alle former for nye byggerier skal sikre sig, at der kommer tilstrækkeligt med dagslys ind. De betyder også, at man ved renoveringer som udgangspunkt ikke må forringe et rums dagslysforsyning.
Når man skal finde ud af, om et rum eller en bygning har tilstrækkeligt med dagslys for at leve op til reglerne, laver man en række beregninger, der kan vise, om man lever op til reglerne om dagslys. Det er de beregninger, Byg Med Design kan hjælpe dig med at udføre.
Hvad skal man have øje for, når man skal sikre tilstrækkeligt dagslys i en bygning?

I forbindelse med nye byggerier skal man sikre sig, at man ender ud med et resultat, hvor dagslyskilderne er tilstrækkelige. Derfor skal man tage højde for flere faktorer undervejs i byggeprocessen, og her kan Byg Med Design være din sparringspartner.

Det handler blandt andet om, hvordan bygningen er placeret på grunden, hvilken bygningsform man vælger, dybden og indretningen på bygningen, og så skal man tage hensyn til, om bygningen er udsat for skygger fra andre dele af bygningen eller øvrige omgivelser. Man skal også tage stilling til valg af glas og andre materialer.

Arkitekt København
Kundeudtalelse

Byg Med Design har tegnet vores drømmehus. Vi præsenterede Carsten for skitser, hvorefter han tilføjede geniale detaljer, som vi ikke selv havde tænkt på. Processen har været super, og vi har fået rådgivning og sparring, når vi havde brug for det. Byg Med Design har stået for kontakten til myndigheder, diverse ingeniører samt vores valgte totalentreprenør. Ville vi vælge Byg Med Design og Carsten i fremtidige byggeprojekter, er svaret ganske kort: JA!

Søren Grevang
- 5 / 5

ANMELDELSER FACEBOOK OG GOOGLE

Projekter

Nybyggeri

Renovering af villa

Renovering af lejlighed

Renovering af villa

Arkitekttegnet hus

Nybyggeri

Få et uforpligtende tilbud
  • Vi har mange års erfaring
  • Vi overholder vores aftaler
  • Hos os er du i trygge hænder
  • Vores kunder anbefaler os
Kontakt os